intro_kort

DER ER INGEN NEMME GENVEJE

Danmark har et velfærdssystem, som mange vil misunde – og der er rigtig mange mennesker, der hver dag gør en fantastisk social indsats. Selvom mange taler om udvikling og innovation, så er positiv social forandring langt fra dagligdag for alle. Sandheden er, at mange organisatoriske, økonomiske og politiske udfordringer spænder ben undervejs.

intro_viden

MEN VI DELER GERNE VORES ERFARINGER

Vi gør os løbende nye erfaringer i at arbejdet med udvikle, samskabe og designe nye sociale opfindelser og eksperimenter. Et udtræk af vores erfaring, viden og arbejdsmetoder kan du læse om nedenfor.

ORDBOG+VÆRKTØJER

Bog

Sociale opfindelser og social innovation (2013)

Bogen udfordrer begrebet social innovation og den sociale innovations vilkår i Danmark. Den skaber klarhed over de mange begreber, der er i spil, når man taler om social innovation. Forfatterne  slår et slag for at tale om sociale opfindelser og opfindelsesprocesser. Og de giver bud på nye veje at gå for alle, der investerer i, arbejder med eller interesserer sig for social innovation.

HENT INDLEDNINGKØB BOGEN (KR 75,-)

Social Kritik temanummer

Sociale eksperimenter

Læs blandt andet, hvorfor vi i Social+ mener, at sociale eksperimenter kræver en ny faglighed og en ny metodisk tilgang i socialt udviklingsarbejde, hvordan sociale eksperimenter kan gå galt og hvorfor sociale eksperimenter er nødvendige inden nye reformer rulles ud.

KØB SOCIAL KRITIK #142

Diverse

Artikler og kronikker

Værktøj

Social+ Innovationsmodel

Inspireret af Young Foundation i UK har vi udviklet en grafisk model, der illustrerer vores tilgang til processen fra problem til innovation og skalering. Virkeligheden er selvfølgelig hverken liniær eller spiralformet.

LÆS MERE OM MODELLEN

Værktøj

Persona Light

Persona Light er en metode til at visualisere målgrupper og konkretisere en idé til virkelighed. Persona Light kan hjælpe til at reducere en abstrakt idé til praksis. Samtidig hjælper  Persona Light til konkretisering og afgrænsning af målgruppe.

LÆS MERE OM PERSONA LIGHT

Værktøj

Social+ Prototypemodel

Social+ Prototypemodel er et generisk og visuelt prototyperedskab, som synliggør den sociale idés ’byggeklodser’ og understøtter konkretisering. Modellen bygger på klassisk forandringsteori i kombination med ’Rapid Prototyping’.

LÆS MERE OM MODELLEN

Værktøj

Social+ Business Model Canvas

Kernen i en almindelig forretningsmodel er den værdi, man leverer til sine kunder. I social innovation vil kundeværdien dog ofte hænge sammen med en slutbrugerværdi: Kun sjældent er kunden og slutbrugeren den samme. Vi har derfor udbygget modellen med en kunde-brugerrelation.

LÆS MERE OM MODELLEN